ZLATA PRAGA

- tridnevno potovanje -

Praga, slavno staro mesto ob Vltavi, je »mesto tisočerih zlatih zvonikov«. Jezik, kultura in arhitektura so bili tukaj povezani v srednjeevropskem obilju. Bila je prestolnica in provinca, središče učenosti in legend, pravljic in preteklosti.

1. dan: SLOVENIJA – ČEŠKY KRUMLOV – HLUBOKA – TABOR

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja proti Avstriji in nadaljevanje poti mimo Gradca in Linza na češko stran. Kar kmalu boste prispeli do zanimivega srednjeveškega mesteca Češky Krumlov, z izredno dobro ohranjenim starim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Po ogledih nadaljevanje potovanja in krajši postanek v Čeških Budjejovicah, ki se ponašajo z lepo urejenim glavnim trgom. Samo malo naprej je grad Hluboka, ki je pravi muzej pohištva in umetnin, postavljen v čudovit park. Po želji ogled notranjosti gradu. Pozno popoldan nadaljevanje potovanja do mesteca Tabor. Krajši ogled mesta, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: PRAGA

Zajtrk. Vožnja v Prago. Cel dan bo namenjen spoznavanju lepot in znamenitosti Prage: Hradčani s stolnico sv. Vida, ogled zanimive cerkvice Loretta, kjer hranijo dragoceno diamantno moštranco in druge vrednosti. Lep in ogleda vreden je renesančni dvorec Belvedere s pojočo fontano, prav tako bo prijeten sprehod po več kot 500 m dolgem Karlovem mostu, na katerem boste srečali glasbenike, trgovce, slikarje. Prav posebno doživetje bo ogled Staromestenskega in glavnega Vaclavskega trga. Po želji (doplačilo) v dogovoru z vodnikom vožnja z ladjico po Vltavi. Namestitev v hotelu 3*,  Večerja v pivnici. Nočitev.

3. dan: PRAGA – BRNO – SLOVENIJA

Po zajtrku nadaljevanje ogledov Prage. vožnja do gradu Češki Šternberk. To je prelep podeželski dvorec, ki ga je v drugi polovici 17. stoletja dal zgraditi grof Šternberk. Dvorec obdaja čudovit francoski park, stopnišče in balustrade (ograja iz modeliranih stebričkov) pa krasijo dinamične kamnite skulpture velikanov. Po ogledu vožnja do Brna. Ogled starega mestnega jedra Brna, ki se v kronikah pojavlja kot slovanska utrdba na Petrovem griču. Po zanimivih ogledih nadaljevanje vožnje proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI