ŽIVAHNA ITALIJANSKA MESTA IN SAN MARINO

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – PADOVA – RAVENNA – RIMINI

Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Trsta, Benetk do Padove, beneškega mesta, ki je bilo eno izmed najpomembnejših evropskih univerzitetnih središč v srednjem veku. Po prihodu si bomo najprej ogledali del starega mestnega jedra z znamenito cerkvijo Antona Padovanskega, kjer ležijo ostanki najbolj čaščenega italijanskega svetnika Sv. Antona. Sprehodili se bomo tudi po enemu izmed največjih slikovitih trgov v Evropi – trgu Prato della Valle, kjer je vzdušje vedno živahno.

Po ogledu sledi nadaljevanje vožnje proti Ravenni, ki se ponaša z najlepšimi bizantinskimi spomeniki na svetu zunaj Carigrada. Postanek pa bomo naredili na Piazza del Popolo, ki slovi po številnih kavarnicah in »imenitnih« hišah. Popoldan nadaljevanje poti do mesta naše namestitve v Riminiju, za katerega trdijo, da je največje obmorsko letovišče Evrope in slovi zlasti v poletnem času po svoji zabavi. Namestitev v Riminiju ali okolici, večerja in prenočevanje.

2. dan: RIMINI – SAN MARINO – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja po Riminiju do San Marina, majhne neodvisne in najstarejše evropske republike. Po izročilu naj bi jo okoli leta 300 ustanovil klesar Marin iz otoka Raba, še danes pa se ponaša s svojo kovnico denarja, poštnimi znamkami in v celoti meji zgolj na Italijo. Staro mestno jedro mesta San Marino je skupaj z goro Titano uvrščeno tudi na Unesco-v seznam svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo tamkajšnje znamenitosti ene izmed najmanjših državic na svetu in imeli tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede, nakupe ali okrepčitev. Popoldan vožnja nazaj proti Sloveniji z možnim postankom za pozno kosilo in prihodom domov v poznih nočnih urah.

ZAPRI MENI