ZGODOVINSKI OBISK POLJSKE

- tridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA – AUSCHWITZ – WADOWICE – KALWARIA ZEBRZYDOWSKA – KRAKOW

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v večernih urah. Vožnja preko Celja, Maribora do Šentilja, mimo Dunaja proti Češki, kjer bomo prestopili mejo na Poljsko. Prvi postanek za ogled bo v Oswiecimu (Auschwitz). Ogled zgodovinskega muzeja največjega taborišča smrti med drugo svetovno vojno. Sledi vožnja v Wadowice, rojstnega kraja papeža Janeza Pavla II. Krajši postanek za ogled mesta in čas za kavico ali osvežitev. Nadaljevanje poti v znano poljsko romarsko središče Kalwaria Zebrzydowska in ogled tamkajšnje Marijine romarske cerkve. Po ogledu vožnja v Krakow. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: RUDNIK SOLI WIELICZKA IN KRAKOW

Zajtrk v hotelu. Po zajtrku sledi krajša vožnja do kraja Wieliczka in ogled znamenitega rudnika soli, enega največjih na svetu. Rudarji so tukaj v več stoletni zgodovini ustvarili pravo podzemno mesto s številnimi dvoranami, kipi in neštetimi podzemnimi hodniki.

Po ogledu  rudnika v opoldanskih urah povratek v Krakow. Prosto za kosilo, nato se odpravili na sprehod po mestu in ogledali čudovito mestno središče Krakowa. Pot nas bo popeljala po Kraljevi poti ulic ter trga Rynek, ki ima pokrito tržnico Suknenice. Priča bomo bili tudi mogočni utrdbi Barbikan in mestnega obzidja. Po želji se bomo lahko povzpeli na grajski grič do grajskega kompleksa Wawel, kjer je za doplačilo možen ogled kraljevih apartmajev in katedrale.

Preostanek časa bo namenjen za samostojne oglede ali obisk številnih prodajalnic spominkov. Začutili boste boemski utrip nekdanjega kraljevega mesta. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: KRAKOW – ZAKOPANE – CHOCHOLOW – SLOVENIJA

Zajtrk. Odhod iz Krakowa v Zakopane, ki je center poljskega zimskega turizma pod obronki Visokih Tatr. Naredili bomo postanek in se sprehodili po prikupnem zimskem turističnem središču. Sledi vožnja skozi zanimivo vasico Chocholow z ohranjenimi starimi lesenimi hišami, nato pa bomo prestopili mejo z Slovaško. Vrnitev domov v Slovenijo, kjer bomo prispeli v poznih nočnih urah.

ZAPRI MENI