ZELENA IRSKA

- 8~dnevno potovanje -

Otoška gričevnata dežela z zelenimi pašniki, razgibano obalo, svojevrstno tradicionalno glasbo, pubi, z ustvarjalci, kot so Jamesa Joyce, Jonathan Swift, William Butler Yeats, George Bernard Shaw, U2, Van Morrison, Rory Gallagher … To je dežela, kjer še vedno deluje Abby Theatre, kjer v pubih slišite bodhran, kjer so nekoč irski vladarji gospodarili s hriba Tara, kjer še vedno ne uporabljajo poštnih številk in kjer živi skoraj 400 različnih vrst ptic. Irska je znana tudi po izvrstnih sirih, kot sta gubbeen, durrus, irskem viskiju ter mitih in legendah.

1. dan: SLOVENIJA – LETALIŠČE – DUBLIN

Avtobusni prevoz do letališča in let v Dublin. Po pristanku na dublinškem letališču sledi avtobusni prevoz do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan: DUBLIN – MOONE – CASTLEDERMOT – CARLOW – KILKENNY – JERPOINT ABBEY – TRAMORE (WATERFORD)

Po zajtrku se bomo odpeljali do vasic Moone in Castledermot, kjer si bomo ogledali visoke zgodnjekrščanske granitne križe (8. – 9. stoletje). Vožnjo bomo nadaljevali do mesteca Carlow, ki si ga bomo na kratko peš ogledali. Zgodaj popoldan se bomo ustavili še v Kilkennyu s srednjeveškim središčem in samostanu Jerpoint.  Sledila bo krajša vožnja do letovišča Tramore. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: TRAMORE – WATERFORD – CLONMEL – ROCK OF CASHEL – TIPPERARY – GRAD BLARNEY –MIDLETON DISTILLERY – CORK

Po zajtrku bomo v Waterfordu obiskali znamenito tovarno kristala. Sledila bo vožnja skozi Clonmel do mesteca Cashel, kjer si bomo ogledali  slikovite ostanke srednjeveške utrdbe Rock of Cashel. Na kratko se bomo ustavili še v Tipperaryu, popoldan pa si bomo ogledali Blarneyjski grad. Poljub blarneyjskega kamna naj bi v skladu z legendo zagotovil izjemen dar govora. Sledil bo obisk Old Midleton Distillery in sprehod po starem Corku. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: CORK – KINSALE – KILLARNEY – RING OF KERRY – ADARE – LIMERICK – ENNIS

Po zajtrku bomo obiskali ribiško mestece Kinsale, kjer je leta 1601 bitka med Irci, Španci in Angleži zapečatila usodo Irske za več kot tri stoletja. Sledila bo vožnja do Killarneya in panoramska vožnja po Ring of Kerry s krajšimi postanki. Popoldan pa se bomo odpeljali do slikovite vasice Adare, kjer se bomo seznanili s tradicionalno irsko arhitekturo. Sledila bo vožnja v Ennis. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: ENNIS – KILRUSH – KILKEE – CLIFFS OF MOHER – BURREN – POULNABRONE DOLMEN – GALWAY – CONNEMARA – KYLEMORE ABBEY – WESTPORT

Po zajtrku se bomo odpeljali ob reki Shannon do slikovitih Moherskih pečin, kjer se bomo ustavili pri novem Visitor Experience centru. Po ogledu bo sledila vožnja po kraški pokrajini Burren do skoraj 6000 let starega Poulnabrone dolmena in univerzitetnega središča Galway. Po krajšem sprehodu po mestu bomo nadaljevali vožnjo do romantične pokrajine Connemara, ki s polji šote, griči in slikovito obalo pusti na obiskovalce nepozaben vtis. Pozno zvečer pa se bomo odpeljali mimo gore Croagh Patric do Westporta. Namestitev v hotelu,  večerja in nočitev. 

6. dan: WESTPORT – KELLS – HILL OF TARA – KNOWTH – NEWGRANGE – DOWTH – DROGHEDA – BRAY

Po zajtrku se bomo zapeljali do Kellsa, kjer je nastala Book of Kells (krajši postanek). Sledila bo vožnja do zelenega griča Tara, kjer so sprejemali zakone in poravnavali spore irski vladarji. Zgodaj popoldan bomo obiskali enega izmed gomilastih grobov (Knowth, Newgrange ali Dowth ). Po ogledu pa se bomo sprehodili še po središču Droghede. Sledila bo vožnja v Dublin – Bray. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

7. dan: DUBLIN

Po zajtrku ogled Dublina z avtobusom (Custom House, Narodni muzej, katedrali Sv. Patricka in Christ Church, palača Dublin Castle). Sprehodili se bomo po trgovski ulici O’Connel do kolidža sv. Trojice in si ogledali znameniti rokopis Book of Kells iz 9. stoletja. Sledil bo ogled katedrale sv. Patricka (grob Jonathana Swifta). Po krajši vožnji in ogledu Phoenix parka si bomo popoldan ogledali še irski Narodni muzej in muzej Guiness Hop Store. Večerja v pubu, večerni sprehod po živahnem predelu Temple Bar ob reki Liffey. Nočitev v hotelu v Dublinu.

8. dan: DUBLIN – LETALIŠČE – SLOVENIJA

Po zajtrku nadaljevanje ogledov Dublina. Nekaj časa pa bomo namenili tudi samostojnim nakupom. Vožnja na dublinsko letališče in polet z letalom. Po pristanku na letališču sledi avtobusni prevoz domov.  

ZAPRI MENI