ZAKLADI PROVANSE

- tridnevno potovanje -

Ugodni klimatski pogoji, kulturno-zgodovinske znamenitosti, barvitost in bogastvo slikarskih motivov, kulinarične posebnosti, festivali in koncerti vsako leto privabijo v Provanso številne obiskovalce. Nekateri prav tu najdejo literarni navdih, drugi uživajo v brezskrbni lahkotnosti bivanja, tretji se predajajo bogastvu vtisov.

1. dan: SLOVENIJA – VENTIMIGLIA – FREJUS – AIX EN PROVENCE – ARLES

Odhod avtobusa v nočnih urah iz dogovorjenega mesta, mimo Ljubljane do mejnega prehoda Fernetiči. Po mejnih formalnostih nadaljevanje nočne vožnje z vmesnimi postanki mimo Brescie, Genove, Ventimiglie in Nice do mesteca Frejus. Po krajšem sprehodu po središču letovišča bomo nadaljevali vožnjo središča slikovite Provanse Aix en Provence. Sprehodili se bomo po zdraviliškem mestu Aix en Provence (ogledali mestne znamenitosti – Cours Mirabeau, mestno hišo, katedralo in druge zanimivosti). Sledila bo vožnja do Arlesa, namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: ARLES – TARASCON – AVIGNON – AIGUES MORTES – SAINTES MARIES DE LA MER – ARLES

Po zajtrku se bomo odpeljali do Tarascona. Po krajšem sprehodu (cerkev sv. Marte) bomo nadaljevali vožnjo do Avignona, kjer se bomo sprehodili po starem delu mesta (katedrala, nekdanja papeška palača) in se zgodaj popoldan odpeljali do utrjenega Aigues Mortes, pristanišča francoskega kralja Ludvika IX. Po ogledu se bomo zapeljali po slikoviti peščeni pokrajini Camargue s tradicionalnimi belimi stavbami, belimi konji, rožnatimi plamenci in riževimi polji. Pozno popoldan si bomo ogledali še letoviško mestece Saintes Maries, kjer se Romi vsako leto zberejo na grobu svoje zavetnice sv. Sare. Po krajši vožnji se bomo vrnili v Arles, kjer bomo nadaljevali z ogledi. Večerja in nočitev.

3. dan: ARLES – BAUX – ST. REMY – VENTIMIGLIA – GENOVA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do kraja Baux, z zelo burno zgodovino, kjer si bomo ogledali tamkajšnji grad. Sledila bo vožnja preko slikovitih kraških Alpillov in mimo ostankov antičnega Glanuma do prijetnega podeželskega mesteca St. Remy, kjer se je rodil Nostradamus. Po ogledu bo sledila vožnja s krajšimi postanki mimo Ventimiglie in Genove proti domovini. Vrnitev v Slovenijo v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI