VSE POTI VODIJO V RIM

- tridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – RIM

Odhod avtobusa v večernih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne do mejnega prehoda Fernetiči ter nadaljevanje poti po italijanski avtocesti mimo Benetk, Firenc proti Rimu. Po prihodu v Rim sledi ogled kulturno zgodovinskih znamenitosti »obnovljenega večnega mesta«. Ogledali si bomo veličasten Kolosej, kjer so v antiki potekale različne prireditve. Ob njem stoji Konstantinov slavolok, ki je eden od zadnjih, ki so jih postavili v Rimu. Popoldne sledijo ogledi s poudarkom na spoznavanju znamenitosti baročnega Rima: slikoviti trg Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteon – vrhunska mojstrovina rimskih statikov in arhitektov, Španske stopnice in vodnjak Trevi, kamor za ponoven povratek v Rim vržete kovanec. Po ogledih vožnja v okolico Rima in nastanitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: VATIKAN – RIM

Po zajtrku vožnja v Vatikan, sprehod po trgu sv. Petra. Ogled bazilike svetega Petra – največje bazilike na svetu, ki so jo skozi stoletje trajajočo gradnjo okrasili z najlepšimi izdelki pomembnih avtorjev: od Michelangela in Berninija, do Canove in Pollaiuola. Po želji in za doplačilo priporočamo vzpon na kupolo, od koder je lep razgled na zaprti del Vatikana in okolico. Popoldne prosto za samostojne oglede Rima in nakupe, obiskali pa bomo tudi cerkev sv. Petra v vezeh, kjer je znameniti Michelangelov kip Mojzesa. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: RIM – ORVIETO – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali skozi novi del Rima in po starodavni Apijski cesti do starokrščanskih grobišč – Kalistovih katakomb. Ogledali si bomo še baziliko sv. Pavla izven obzidja, ene izmed štirih patriarhalnih bazilik v Rimu, v kateri so v medaljonih prikazani potreti vseh dosedanjih papežev. Slovo od Rima in vožnja do renesančnega bisera Umbrije – Orvieta. Z vzpenjačo (doplačilo) se bomo povzpeli na  ogled očarljivega mesta, ki leži na strmo dvigajočem se pobočju in ima eno najlepših italijanskih katedral, zgrajene v 14. stol. Krasi jo čudovito pročelje z mozaiki, velika barvna okna, kipi in reliefi. Po ogledu prosto za sprehod po slikovitem mestnem središču, osvežitvi ali nakupu spominkov. Sledi povratek proti domu mimo Firenc, Bologne, Benetk proti Sloveniji. Prihod domov v nočnih urah.

ZAPRI MENI