STROKOVNO NA PRIMORSKO

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane in dalje proti Postojni do Kopra.

Možnost predhodne izbire skupine:

voden ogled Luke Koper. Pristanišče, ki s svojo lego v osrčju Evrope predstavlja južna vrata za mednarodne trgovinske tokove med Evropo in prekomorjem. Spoznali bomo njene pristaniške dejavnosti, storitve, specializirane terminale, zgodovino ter vrsto drugih zanimivosti.

voden ogled kmetijske zadruge Agraria, druge največje zadruge po odkupu sadja in zelenjave splošnega tipa v Sloveniji. Tu nam bomo strokovno predstavili njihovo dejavnost.

Po ogledu se bomo odpeljali do Portoroža, kjer se bomo vkrcali na ladjico in se odpeljali na panoramski ogled in z morske perspektive opazovali slovensko obalo. Po približno dveh urah vožnje bomo zapustili ladjico in si namenili nekaj prostega časa za sprostitev, sprehod po Portorožu ali kavico. Ob dogovorjenem času se bomo ponovno zbrali na avtobusu in se odpeljali do lokalne primorske turistične vinske kleti, kjer bomo ob odlični pogostitvi degustirali tudi lokalna vina. Ob dobrem vzdušju, jedači in pijači se bomo pozabavali do večera, nakar sledi povratek proti domu, kjer bomo prispeli v večernih urah.

ZAPRI MENI