STROKOVNA EKSKURZIJA PO VOJVODINI

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – NOVI SAD

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Zagreba in po avtocesti mimo Slavonskega Broda, Sremske Mitrovice, Rume do prestolnice Vojvodine – Novega Sada. V dopoldanskem času bomo obiskali »Institut za poljoprivredu i povrtarstvo Novi Sad«, ki se ukvarja s proizvodnjo semen.

Po ogledu bo sledil krajši ogled mestnega središča Novega Sada in nato nekaj prostega časa za obisk tržnice in sprostitev. Nato se bomo odpeljali do vinske kleti, ogled in degustacija vin. Sledila bo vožnja do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: VRBAS – MARADIK – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali na strokovni ogled ene izmed največjih farm krav molznic v bližini mesta Vrbas.

Po ogledu bomo pot nadaljevali do obronkov Fruške gore in si v kraju Krušedol ogledali samostan iz 16. stol., ki v svoji zakladnici hrani mnoge pomembne ikone in druge dragocene predmete. Zaključek potovanja po Vojvodini bomo naredili v Maradiku, kjer nas bodo gostili v »Etno kući«, 150  let stari hiši, v kateri je urejena etnološka zbirka. Po ogledu nas bodo postregli s paprikašem, kuhanem v loncu nad ognjem, solato in sremskimi krofi. Odžejali se bomo z domačim vinom in sokovi, za dobro vzdušje pa bodo poskrbeli tamburaši. Pot bomo nato nadaljevali proti domu, kamor bomo prispeli poznejših nočnih urah.

ZAPRI MENI