SPLAVARJENJE PO DRAVI

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja proti Celju, s krajšim postankom za jutranjo kavico in nadaljevanje poti mimo Velenja do Slovenj Gradca. Prvi ogled bo namenjen Sokličevemu muzeju, kjer se nahaja bogata zbirka etnografskega in kulturnozgodovinskega gradiva mesta in okolice. V bližnji pivovarni nam bodo predstavili proizvodnjo in skrivnosti receptur Flosarskega in Matjaževega piva, piva boste lahko tudi degustirali in se »pomastili« z grumpovo mastjo, rženim kruhom in koroškim skutnim sirom.

Dobro razpoloženi se bomo zapeljali do reke Drave, kjer nas bodo splavarji pogostili s kruhom in soljo ter domačim žganjem in plovba z zanimivim folklornim programom se bo pričela. Vmes nam bodo postregli s flosarsko malico (golaž, polenta) in nam uprizorili flosarski krst. Plovba traja cca 2 uri.

Radoživi se bomo podali do ekološke kapele, ki je postavljena v znak varovanja ljudi ob potoku Bistrica, pred znanim akumulacijskim jezom Golica. V bližini mute si bomo ogledali rotundo in obiskali kovačijo (ogled proizvodnje z dolgoletno kovaško tradicijo). Na povratku proti domu vam lahko organiziramo še večerjo na kmečkem turizmu in prihod domov v večernih urah.

ZAPRI MENI