SMARAGDNA SOČA IN PO POTEH 1. SOŠKE FRONTE

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane do Kranjske Gore. V prelepem pogledu na slovenske gore krajši postanek za kavico. Pot bomo nadaljevali po serpatinasti cesti, ki vodi iz Kranjske Gore proti Vršiču, kjer si bomo v gozdu tik nad cesto ogledali Rusko kapelico, redek tovrstni spomenik iz 1.sv vojne, ki so jo postavili ruski vojni ujetniki.

Na prelazu Vršič bomo naredili krajši postanek za prečudovit pogled na dolino Trente in Julijske Alpe. Sledi spust proti dolini Trente do izvira Soče, kjer se bomo sprehodili po izjemni naravni idili.

Po ogledu vožnja do Bovca in postanek za okrepčitev. Sledi nadaljevanje poti proti Kobaridu, kjer bomo tokom vožnje občudovali enega najlepših slapov v Sloveniji, slapu Boka, ki je najmogočnejši slap v Sloveniji. V Kobaridu si bomo ogledali Kobariški muzej, ki prikazuje slikovito zgodovino 1. sv. vojno, predvsem pa vsem znano soško fronto. Ogled muzeja pod vodstvom muzejskega vodiča. Nad Kobaridom si bomo pogledali tudi kostnico italijanskih vojakov in cerkev sv. Antona. Povratek mimo Mosta na Soči, Tolmina ter Goriških Brd z vmesnim postankom za kmečko večerno pogostitev (možna tudi degustacija vin) v eni izmed lokalnih kmečkih gostiln/kmetij ter povratek proti domu, ki bo v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI