SLAVONIJA IN NARAVNI PARK KOPAČKI RIT

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – VUKOVAR

Odhod avtobusa ob zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja z avtobusom mimo Zagreba, s krajšimi vmesnimi postanki po avtocesti mimo Slavonskega Broda in nato do Vukovarja, hrvaškega mesta, ki leži na sotočju rečice Vuke in Donave, ki je bilo v zadnji vojni popolnoma uničeno. Ogled mestnih znamenitosti in vukovarskega vodnega stolpa (možen tudi ogled tovarne Kappa in kratka predstavitev gnojil). Po ogledu sledi kosilo na tipičnem slavonskem kmečkem turizmu ter ogled moderne slavonske govedorejske farme in bioplinarne. V popoldanskih urah si bomo ogledali Vukovarsko bolnico z muzejem in množičnim grobiščem Ovčara. Zvečer vožnja do hotela, namestitev in prenočitev.

2. dan: KOPAČKI RIT – OSIJEK – ĐAKOVO – SLOVENIJA

Pot bomo nadaljevali do naravnega parka Kopački rit, kjer bomo spoznali lepote neokrnjene narave, bogastvo voda, rastlinskega in živalskega sveta. Sprehodili se bomo po leseni sprehajalni poti ter se s posebnim čolnom podali na vodeno panoramsko vožnjo. Vožnja po enem izmed najlepših evropskih močvirij je prava paša za oči, saj bomo lahko videli številne ptice, med drugim kormorane, čaplje, črne štorklje in številna močvirska cvetja ter mogoče celo belega orla, ki je zaščitni biser rezervata. Sprehodili se bomo tudi do dvorca Tikveš.

Po ogledu parka sledi pozno kosilo in nato še ogled Đakova, pomembnega verskega in kulturnega središča sredi rodovitne Slavonije. Ogledali si bomo veličastno katedralo. Po ogledu nadaljevanje poti proti domu, kamor bomo prispeli v poznejših večernih urah.

ZAPRI MENI