SLADKA BELA KRAJINA

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega kraja v jutranjih urah. Vožnja čez Vahto do Jugorja in nato do Metlike, kjer nam bodo pokazali Belokranjski muzej in s pomočjo multivizije razložili zgodovino Bele Krajine. Pot nas bo vodila proti kraju Adlešiči, kjer se bomo najprej posladkali pri medičarju (možnost nakupa domačega medu in propolisa). Na domačiji Cvitkovič nam bodo pokazali in povedali kako so nekoč pridelovali lan.

Pot nas bo vodila mimo Vinice, rojstnega kraja Otona Župančiča, do Pustega Gradca od koder se bomo podali v Krajinski park Lahinja, kjer se prepletata naravna in kulturna dediščina.

S kulturno dediščino je najbogatejši  rečni polotok pri Pustem Gradcu, kjer je zanimivo arheološko najdišče. Iz Krajinskega parka pa se bomo odpeljali naravnost do slikovitega kraškega izvira Krupe v vasi Krupa.

Potok priteka izpod mogočne, 60 m visoke previsne stene. Voda Krupe takoj za izvirom žene mlin in žago. Tu v bližini pa se nahaja tudi gostišče, kjer vam bodo postregli večerjo in nato povratek v Novo mesto, kamor bo prihod v večernih urah.

ZAPRI MENI