SKRIVNOSTI LONDONA

- tridnevno potovanje -

London, glavno mesto Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, kjer živi preko 7 milijonov prebivalcev, ponuja ogled izjemnih turističnih točk (razgledno kolo, 65 metrov visok stolpni most, srednjeveške utrjene komplekse, številne muzeje, prekrasne parke, lokalne specialitete in seveda bogato ponudbo angleških piv). Mesto, ki ne nikoli ne spi, vam bo zaradi svojih čarov pustilo vtis vse do naslednjega obiska, in kot je slavni Samuel Johnson dejal: “Ko je človek utrujen od Londona je utrujen od življenja”.

1. dan: SLOVENIJA – LONDON

Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnji do letališča se bomo vkrcali v letalo in poleteli proti Londonu. Po pristanku na letališču sledi prevoz v središče mesta in krožni avtobusni ogled mestnih znamenitosti. Po ogledu nastanitev v hotelu. Nato se bomo podali na ogled znamenitosti Londona: sprehodili se bomo po Kensingtonskem parku do Royal Albert Hall-a, Muzeja znanosti, Prirodoslovnega muzeja in Muzeja uporabne umetnosti ter ostalih turističnih atrakcij Londona. Zvečer se bomo odpeljali do Piccadilly Circusa in se sprehodili po najbolj živahnem delu mesta do Covent Gardna. Vrnitev v hotel. Nočitev.

2. dan: LONDON

Po zajtrku se bomo odpeljali do mesteca Camden in si ogledali slikovito tržnico v nekdanji konjušnici ter imeli še nekaj prostega časa. Popoldan se bomo vrnili na kratko do hotela, se osvežili in se nato z javnim transportom odpeljali do Westminstra, kjer bomo občudovali stavbe Parlamenta, Westminstrske opatije, nekdanje upravne palače Londonske grofije in se sprehodili čez najbolj znane mostove vse do trga Trafalgar. Zvečer se bomo prepustili vrvežu večera ter si po želji ogledali glasbeno predstavo (musical) v enem izmed gledališč ali nastop komikov. Po predstavi bo sledil še kratek sprehod, vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: LONDON

Po zajtrku v hotelu se bomo z ladjo odpeljali do Greenwicha, kjer bomo obiskali Pomorski muzej, observatorij in lokalno tržnico. Popoldne se bomo vrnili v London, imeli nekaj prostega časa za samostojne oglede in uživanje na londonskih ulicah. Ob dogovorjenem času z vodnikom se bomo zbrali in se odpeljali do letališča, kjer se bomo pripravili za polet proti domovini.

ZAPRI MENI