ROMANTIČNE BENETKE

- enodnevni izlet -

Obiščite z nami “doževo prestolnico” in okusite čar starodavnih Benetk. Njihov nenavadni položaj na vodi in pravljični videz izžarevata čar, ki tudi v množičnem turizmu ni zbledel. Mesto leži v srcu lagune, ločene od odprtega morja z obrambno črto peščenih nasipov. Mesto je morda podobno labirintu, toda v praksi se je v mreži njegovih ulic lažje znajti kot se zdi na prvi pogled. Številni vodni kanali, mostovi in palače, ogledi številnih galerij, izdelkov iz muranskega stekla, iz čipk narejeni izdelki, značilne beneške maske … vas ne bodo razočarale.

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne in dalje skozi Fernetiče, proti Benetkam do pristanišča Punto Sabbioni. Tu se bomo vkrcali na panoramsko ladjico in se prepustili valovom Beneške lagune. Pripluli bomo do Benetk. Peš se bomo odpravili proti središču mesta, do trga Sv. Marka, kjer stoji veličastna Markova bazilika in mogočen stolp z astronomsko uro, ki je simbol mesta. Sledil bo zunanji ogled najmogočnejše in najbolj reprezentativne stavbe, Doževe palače. Občudovali bomo 98,6 m visok zvonik “campanille” in se sprehodili mimo znamenitega mostu vzdihljajev. Imeli pa bomo tudi nekaj prostega časa za fotografiranje in nakupe.

Ob dogovorjenem času se bomo ponovno zbrali pri ladjici in odpluli na otoček Murano, znan po več stoletni obrti oblikovanja muranskega stekla. V steklarskih delavnicah nas bodo ponosno sprejeli, saj svojo tradicijo izredno cenijo. Predstavili nam bodo ustvarjanje umetnin iz pihanega ali vlečenega stekla. Čas bo tudi za ogled steklarskih izdelkov in nakup spominkov. Nadaljevanje vožnje z ladjico in postanek še na otoku Burano, kjer se nam bo razprostrl pogled na prijetno poslikane ribiške in obrtniške hišice, polne čipkarskih delavnic. Po ogledih povratek do ladjice in plovba nazaj do Punto Sabbioni, od koder se bomo z avtobusom po isti poti odpeljali proti domu (možna vmesna večerja) kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI