RENSKI SLAPOVI, ŠVICARSKI RAZGLED IN ŽEPNA KNEŽEVINA

- tridnevno potovanje -

1.dan: SLOVENIJA – AVSTRIJA

Odhod  v večernih urah iz dogovorjenega mesta. Nočna vožnja proti Avstriji.

2. dan: RENSKI SLAPOVI – SCHAFFHAUSEN – STEIN AM RHEIN – MAINAU

Nadaljevanje nočne vožnje proti Švici. V jutranjih urah prihod do Bodenskega jezera,  tretjega največjega jezera v Evropi, ki leži na tromeji med Avstrijo, Nemčijo in Švico. Vožnja ob jezeru do največjih in najbolj vodnatih slapov v Evropi, Renskih slapov. Od blizu bomo lahko občudovali čudovito pokrajino in moč vode.

Po ogledu sledi vožnja v Schaffhausen, v mesto, ki leži ob Renu in se terasasto dviguje proti trdnjavi Munot. Zaradi svojih renesančnih in klasičnih stavb je eno najprivlačnejših švicarskih mest. Sprehod po Vordergasse, nato pa nadaljevaje z ogledi v Stein am Rhein, srednjeveškem mestu, ki leži na severnem bregu reke Ren in se ponaša s prekrasnimi starimi hišami, ki so bogato poslikane in okrašene s tramovi.

Nadaljevanje vožnje nazaj proti Bodenskemu jezeru, kjer bomo obiskali otok Mainau, ki mu pravijo tudi otok rož in leži na severozahodnem delu Bodenskega otoka. Otok, ki je bil naseljen že 3.000 let pred našim štetjem se ponaša z čudovitimi arboretumi, več kot 500 različnimi drevesnimi vrstami, simetrično urejeni vrtovi in številnimi fontanami. Po ogledu vožnja do hotela v okolici Dornbirn/Feldkirch,  namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: LIECHTENSTEIN - ST. MORITZ – PASSO DEL BERNINA – MADONNA DI TIRANO – BRESCIA – VERONA – SLOVENIJA

Po zajtrku bomo prispeli v kneževino Liechtenstein, edino državo, ki leži v celoti v Alpah. Ogled glavnega mesta Vaduz in njegovih znamenitosti, imeli bomo pa tudi nekaj prostega časa za samostojne nakupe, osvežitev ali sprehod.

Nadaljevanje potovanja preko 2284m visokega Julierpassa, ki nas bo pripeljalo do slovitega St. Moritza, od koder se razkriva veličasten pogled na čudovito gorsko pokrajino. Nato se bomo vozili  po pokrajini Paso del Bernina (2330m) do Madonne di Tirano, zapustili Švico in prispeli po italijanski pokrajini do jezera Iseo. Kratek postanek ob jezeru še za zadnje trenutke idilične narave, nato pa povratek proti domu mimo Brescie, Verone v Slovenijo. Prihod v poznih nočnih urah.

ZAPRI MENI