RENESANČNE FIRENCE IN POŠEVNI RAZGLED

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – FIRENCE

Odhod iz v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne in dalje proti Italiji. V opoldanskim urah bomo prispeli v toskansko prestolnico Firence. Srednjeveški in renesančni biser si bomo najprej pogledali z najlepše razgledne točke – Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. Z ogledi bomo nadaljevali v mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa.

Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia – znamenitega mostu, ki nas bo pripeljal do palače Pitti. Po ogledih sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: LUCCA – PISA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Lucce. Ogled zanimivega srednjeveškega mestnega središča: cerkev sv. Mihaela, stolnica sv. Martina, ostanke rimskega amfiteatra, mestno obzidje,… Nadaljevanje vožnje v znamenito Piso, kjer bo postanek za ogled Trga Čudes s katedralo, krstilnico in poševnim stolpom. Popoldne nadaljevanje poti mimo Firenc, Bologne in Benetk, prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI