PTUJSKA GORA IN DVOREC ŠTATENBERG

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja mimo Slovenskih Konjic do Ptuja, kjer se bomo najprej sprehodili skozi mestno jedro in odkrivali turistične znamenitosti najstarejšega mesta v Sloveniji.

Po lepem sprehodu se bomo z avtobusom odpravili naprej do Ptujske Gore. Obiskali bomo cerkev Marije Zavetnice, ki velja za celostno umetnino gotske arhitekture srednjega veka v Sloveniji. Zaščitni znak bazilike je Marijin oltar s plaščem iz leta 1410, ki je ena izmed največjih mojstrovih tedanjega časa. Ogledali si bomo notranjost cerkve, preko multivizijskega programa nam bodo predstavili zgodovino in duhovnost Ptujske Gore, občudovali pa bomo tudi čudovit razgled po Ptujskem polju in prostranih Goricah.

Pot nas bo nato vodila do razkošnega dvorca Štatenberg, ki velja za najlepše baročne dvorce na Slovenskem. Ogledali si bomo viteško dvorano, ohranjene sobane s čudovitimi freskami in spoznali slovensko kulturno dediščino. Okolico dvorca krasi tudi drevored divjih kostanjev, za katerim leži naravni gozd, po katerem vodi desetminutna pešpot v neokrnjeni naravi do treh ribnikov. Sledi nekaj prostega časa za osvežitev. Že povsem lačni se bomo odpravili v bližnjo turistično gostišče, kjer nam bodo postregli z odličnimi dobrotami in kozarčkom rujnega. Po okrepčitvi sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v zgodnjih večernih urah.

ZAPRI MENI