PRIMORSKO VINO IN KRAŠKI PRŠUT

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa ob zgodaj zjutraj iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne in dalje proti Krasu in Primorski. Ogled bomo začeli na Kraškem robu, natančneje na Socerbu, kjer si bomo ogledali tamkajšnji grad, ki je zgrajen na samem robu kraške stene in slovi po svoji burni zgodovini. Z gradu se odpira edinstven pogled na flišno gričevje Slovenske Istre, obalna mesta in celoten Tržaški zaliv. Naslednji postanek bomo naredili v pršutarni Lokev, kjer si bomo ogledali pršutarno ter degustirali pršut in teran (možen tudi nakup izdelkov).

Nato se bomo odpeljali do vojaškega muzeja Tabor, kjer bo lastnik razkazal muzej in povedal marsikaj zanimivega. Muzej je bil odprt za javnost leta 1994 in od tega časa je bil odlikovan s 43 plaketami in priznanji. Sledi vožnja do Kopra, obiskali bomo klet Vina Koper. Gre za največjo in tudi eno najsodobnejših vinskih kleti v Sloveniji, videli bomo črno klet, se sprehodili mimo največjega soda v Sloveniji, arhiva buteljčnih vin ter drugih zanimivosti. Imeli bomo tudi možnost nakupa vin v vinotoču.

Izlet po Slovenski Istri bomo nadaljevali v Krajinski park Sečoveljske soline, kjer se bomo sprehodili med solinskimi polji, si ogledali film o solinarstvu ter ob razlagi spoznali težko, a zanimivo življenje solinarjev. Izlet bomo zaključili s primorsko večerjo. Prihod  domov v večernih urah.

ZAPRI MENI