POMURSKI RAZGLED

- enodnevni izlet -

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja proti Murski Soboti do Goričkega, kjer bo naša prva postojanka največji Grad na Slovenskem – Grad Grad. Sredi zelenega gričevja, z več kot 365 sobanami nam bodo predstavili zgodovino gradu in okoliškega Krajinskega parka Goričko. Ogledali si bomo tudi bližnji kamnolom bazaltnega tufa in z interaktivno vsebino spoznali geologijo Goričkega in izbruhe tamkajšnjega najmlajšega vulkana na Slovenskem.

Pot bomo nadaljevali do Lendavskih Goric, kjer bomo v posebnem ambientu degustirali prekmurska vina in se podkrepili z okusno malico (možen nakup vin).

Odpeljali se bomo do osrčja vinogradov do razglednega stolpa Vinarium Lendava, kjer nam bo čudovit pogled segel kar na vse naše sosednje države.

Nato se bomo odpeljali v Dobrovnik, si ogledali tropski vrt orhidej, možen bo tudi nakup raznih aranžmajev, dekoracij, vaz, lončkov in seveda več kot tisoč vrst orhidej.

Za na konec čudovitega izleta po Pomurju, se bomo odpeljali do turistične kmetije v Jeruzalemu, kjer nam bodo v enem izmed najlepših in slikovitih vinorodnih območji postregli z okusno hrano in izvrstnim vinom. Zabava se bo nadaljevala do vse do vrnitve domov, ki bo v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI