PO STARIH OBRTEH IN NARAVNIH LEPOTAH GORENJSKE

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Kranja z vmesnim krajšim postankom za jutranjo kavico. V Kropi, nekdanjem železarskem naselju ob potoku Kroparici nas bo čakal kovaški muzej z zanimivo zbirko orodja in izdelkov umetnega kovaštva.

V Radovljici si bomo v nekdanjem gradu ogledali zanimivo urejen čebelarski muzej, ki prikazuje večstoletno tradicijo in razvoj čebelarstva v Sloveniji. Ogled pod strokovnim vodstvom.

V bližini se bomo ustavili v muzeju Avsenik, kjer si bomo pogledali zbirko pripovedi časa, kjer sta aktivno ustvarjala Vilko in Slavko Avsenik. Muzej ponuja številne ne javno objavljene fotografije, glasbene inštrumente, pogledali pa si bomo tudi grafični prikaz zgodovine ansambla. Sledi postanek na Bledu za kavico in izvrstno kremno rezino ali pa sprehod ob jezeru. Prileglo se nam bo že dobro kosilo (po želji skupine).

Pot bomo nadaljevali do Blejskega vintgarja, kjer bomo bili priča veličastni soteski, ki jo je izoblikovala reka Radovna. Sprehodili se bomo po soteski in občudovali tolmune, številne brzice in 16 metrov visok slap Šum.

Našega izleta pa še ne bo konec, saj se bomo proti koncu dneva zapeljali do lovske gostilne, kjer bomo ob domačih specialitetah in dobrem vzdušju imeli možnost videti pravega medveda. Povratek proti domu in prihod domov v večernih urah. 

ZAPRI MENI