PO POTEH REFORMACIJE

- tridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – AUGSBURG – ULM – TÜBINGEN

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja čez mejni prehod Karavanke, mimo Beljaka in Salzburga v Nemčijo. Naš prvi postanek bo Augsburgu, enemu izmed najstarejših mest v Nemčiji, ki ga je zaznamuje tipična renesančna arhitektura. Sprehodili se bomo skozi središče mesta, ogledali mogočno mestno hišo, cerkev sv. Ane, Fuggerjevo palačo, stolnico, Augustovo fontano ter obiskali mestni predel – Fuggerei, ker so prebivali revni prebivalci mesta. Znana Augsburška družina je v 15. in 16. stoletju zgradila socialno naselje za tiste, ki so živeli na samem robu preživetja. Ta predel mesta je še dandanes najstarejše socialno naselje na svetu.

Po ogledu bomo popoldne pot nadaljevali do rojstnega mesta Alberta Einsteina, mesta Ulm. Nekdanje svobodno cesarsko mesto se ponaša z eno izmed najvišjih in največjih verskih zgradb na svetu – Ulm Minster. Cerkev krasi 161 metrov visok stolp, ki je najvišji zvonik na svetu. Cerkev je bila do leta 1900 peta največja zgradba na svetu in ima prostora za kar 20,000 vernikov. Sprehodili se bomo po romantičnem mestnem središču, obiskali mestno hišo z astronomsko uro ter pokukali v ribiško četrt. Po osvežitvi nadaljevanje poti do Tübingena, kjer sledi nastanitev v hotelu, večerja in prenočitev.

2. dan: TÜBINGEN – DERENDINGEN – BAD URACH

Po zajtrku ogled slikovitega mesta Tübingen, kjer je deloval Primož Trubar, ki je v takratnem času v Morhartovi tiskarni znanega leta 1550 dal natisniti prvi slovenski knjigi Abecednik in Katekizem. Mesto je bilo pomembno kulturno in univerzitetno središče v času reformacije. Sprehodili se bomo ob reki Neckar, čez most Eberhardsbruecke, po očarljivi promenadi Platanenalle ter ob zgodovinskih zanimivostih občudovali veličastne meščanske hiše.

Sledi vožnja do predmestja Derendingen, kjer je Primož Trubar med leti 1567 – 1586 vodil župnijo in bil v cerkvi sv. Gala tudi pokopan. V letoviškem mestu Bad Urach si bomo ogledali še njegov spomenik. Sledi namestitev v hotel, večerja in prenočitev.

3. dan: MÜNICH – SALZBURG – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Münchna, krožni ogled mesta in njegovih znamenitosti ter vožnja do olimpijskega mesta, ki je leta 1972 gostil olimpijske igre. Danes je tu izjemno čudovit park, kjer ne manjka zanimivih aktivnosti. Nekaj časa prosto, morda za osvežitev ob bavarskem vrču piva ali pa za razgled iz 190 metrov visokega olimpijskega stolpa, ki nudi prekrasen pogled na celotno mesto in na ogromen stadion Allianz Arena. Sledi še obisk fascinantne tovarne in muzeja avtomobilov BMW. Nato pa bomo pomahali našemu čudovitemu potovanju v slovo, saj se bomo napotili proti domu, kamor bomo prispeli v zelo poznih nočnih urah.

ZAPRI MENI