PO POTEH PRAČLOVEKA V HRVAŠKO ZAGORJE

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja proti  Brežicam in dalje do hrvaške meje, prehod le-te, nato nadaljevanje vožnje do Kumrovca. V Etno-vasi bomo občudovali lepo ohranjen kmetijski ambient s konca 19. stoletja in obiskali tamkajšnji etnografski muzej na prostem ter rojstno hišo Josipa Broza Tita.

Po ogledu sledi vožnja do Krapine, kjer bomo obiskali Muzej krapinskih neandertalcev. Ostanki krapinskih neandertalcov izhajajo iz zadnje velike ledene dobe in so stari več kot 130.000 let. V obogatenem prenovljenem muzeju bomo potovali v čas predjamskega človeka in spoznali rekonstrukcijo evolucije od samega prazačetka preteklosti. Sprehodili se bomo tudi skozi arheološki park, kjer so razstavljene skulpture praljudi ter takratnih živali.

Po ogledu se bomo odpeljali do Gornje Stubice, kjer stoji štiristo let stara lipa, izpred katere se je po izročilu v 16. stoletju začel slovensko-hrvaški kmečki upor pod vodstvom Matije Gubca.

Ker bomo že pošteno lačni, si bomo privoščili kosilo na eni izmed zagorskih turističnih kmetij, kjer nam bodo med drugim postregli tudi z njihovimi tradicionalnimi okusnimi zagorskimi štruklji. V nadaljevanju bomo pot nadaljevali nazaj proti Krapinskim toplicam do kraja Miljana, kjer stoji prečudovit dvorec Miljana in spada med najbolj ohranjene zagorske dvorce. Sledi ogled dvorca. Zapustili bomo Hrvaško Zagorje in se vrnili v Slovenijo skozi Kozjansko, kjer se bomo na koncu ustavili še na tamkajšnji turistični kmetiji, kjer bomo ob večerni pogostitvi preizkušali njihova odlična vina. Vrnitev domov v nočnih urah.

Dodatna možna ponudba:

obisk medičarja, obisk dvorca Trakoščan, obisk kraja Marija Bistrica in največjega Marijinega svetišča na Hrvaškem

ZAPRI MENI