OKUSI PIVA IN KNAPSKA MALICA

- enodnevni izlet -

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja proti Savinjski do Žalca, kjer bo naš prvi postanek Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Sledi voden ogled muzeja z degustacijo piva in hmeljarsko malico.

V bližini se bomo sprehodili tudi po najlepšem ohranjenem spomeniku rimske dobe v Sloveniji – rimski nekropoli. Vzhodno od spomenika bomo našli tudi ostanke rimske ceste, ki je potekala od današnjega Ogleja v Italiji preko Ljubljane in Celja do Ptuja. Za vse sladkosnede bo tudi poskrbljeno, saj se bomo vmes ustavili v lokalnem čokoladnem butiku (možen nakup izdelkov).

Pot bomo nadaljevali proti Velenju, kjer se bomo ustavili v Premogovniku Velenje. Nadeli si bomo rudarska oblačila in si ogledali vodeno predstavitev življenja knapov nekoč in danes. Da pa ne bomo lačni v temnih rovih, si bomo privoščili rudarsko malico. Po koncu ogleda premogovnika se bomo popeljali še s posebnim rudniškim vlakom.

Pot bomo nadaljevali do Velenjskega gradu, ki je eden izmed najbolj ohranjenih gradov v Sloveniji. Sledi ogled gradu, kjer bomo lahko občudovali tudi pogled nad mestom Velenje v tej Šaleški dolini. Sledi krajši postanek v muzeju hiše mineralov, ki ponuja ogled preko 4000 različnih mineralov zasebne zbirke zbiratelja Jožeta Rihtarja. Videli bomo tudi edinstven kos jantarja, ki je bil najden v Premogovniku Velenje.

Odpravili se bomo še na naš zadnji postanek izleta, na eno izmed izletniških kmečkih kmetij, kjer si bomo privoščili pogostitev in se pozabavali do večernih ur. Povratek proti domu v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI