OBIRANJE MANDARIN V DOLINI NERETVE

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – BIHAČ – NP UNA – DRVAR - MEĐUGORJE

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja do Metlike, prestop meje in nadaljevanje poti proti Karlovcu do mejnega prehoda. Po ureditvi mejnih formalnosti nadaljevanje vožnje do Bihača. Krajši postanek za kavo. Nadaljevanje poti do Nacionalnega parka Une. Reka Una je ena izmed najlepših in najčistejših rek v Evropi, imenujejo jo tudi »Solza Evrope«. Neokrnjena narava doline reke in njene smaragdne brzice vas bodo zagotovo očarale. Najlepši del z mogočnimi slapovi je prav pri Martin brodu, kjer bo tudi daljši postanek za ogled množice pritokov, brzic, otočkov in slapov. Po ogledu nadaljevanje poti do bližnjega Drvarja. Obisk Titove pečine, pred katero stoji lesena baraka, ki so jo leta 2006 popolnoma obnovili. Nadaljevanje poti do Etno sela Herceg v Međugorju. Postanek za ogled sela in večerjo. Sledi vožnja do hotela,  namestitev in nočitev.

2. dan: DOLINA NERETVE – SLOVENIJA

Po zajtrku krajši ogled Međugorja, nato se bomo odpravili v dolino delte Neretve ali kot jo zaradi njenih rodovitnih tal, imenujejo nekateri – hrvaška Kalifornija.

Na eni od številnih plantaž bomo obirali sočne in dišeče mandarine, se jih do sitega najedli ter jih nekaj nabrali tudi za domov. Po dvournem nabiranju, ko se bomo utrudili, se bomo prepustili razvajati prijaznim domačinom, ki nas bodo postregli s pravo hercegovsko lozo in smokvami. Vseskozi nas bo spremljala dalmatinska glasba.

Nato se bomo zapeljali z njihovimi tradicionalnimi ladjicami »trupicami« po rokavu Neretve. Pogostili nas bodo še z okusnim piknik kosilom in vinom. Težkih src se bomo poslovili od prijaznih domačinov in se prijetno razpoloženi odpravili proti domu, kjer bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI