NA SONČNO STRAN LENDAVSKIH GORIC

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta, vožnja mimo Celja, Maribora, Murske Sobote do kraja Renkovci. Tam stoji domačija Lušt, kjer se ukvarjajo s pridelavo paradižnikov. Sledi voden strokovni ogled domačije, kjer nam bodo razložili tudi poseben način pridelave, ki omogoča rast in obiranje paradižnikov tudi pozimi. V degustacijskem prostoru pa bomo okusili svežino in sončnost Luštnega paradižnika (možen tudi nakup za domačo uporabo).

Pot bomo nadaljevali na sončno vinorodno stran Lendavskih goric, kjer se bomo ustavili v okoliški vinski kleti in v dobrem ambientu degustirali prekmurska vina. Po okrepčitvi se bomo odpeljali do središča mesta v Lendavi, kjer si bomo ogledali eno izmed dveh preostalih judovskih sinagog pri nas v Sloveniji.

Sredi Lendavskih goric nad Lendavo se nahaja stolp Vinarium, kjer se bomo po želji povzpeli na 54 metrov visok razgledni stolp in občudovali pogled, ki sega na sosednje štiri države ter na čudovite bližnje vinograde. V tem predelu tudi ne manjka izletniških kmetij, zato bomo na koncu našega izleta obiskali eno od njih, kjer nam bodo postregli z okusno hrano in izvrstnim vinom. Po pogostitvi odhod proti domu, kamor bomo prišli pozno večeri.

Dodatna možna ponudba:

obisk Čokoladnice Passero, ogled tropskega vrta orhidej Ocean Orchids

ZAPRI MENI