MOZARTOVO MESTO IN ORLOV RAZGLED

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane proti Gorenjski do predora Karavanke in nato po »turski avtocesti« mimo Salzburga do Berchtesgadna. Ogled zanimivega rudnika soli Salzbergwerk Berchtesgaden, kjer se bomo dričali po jaških z rudarskim vlakcem v posebnih rudarskih oblačilih. Popeljali se bomo tudi z ladjo po podzemnem slanem jezeru. Po 2 km dolgem jašku nas bo rudniški vlakec spet pripeljal na površje.

Po avanturistični dogodivščini sledi nadaljevanje vožnje do Obersalzberga, kjer bomo presedli v nemške lokalne avtobuse ter se po 6,5 km dolgi panoramski gorski cesti Kehlstein popeljali do Hitlerjeve »alpske trdnjave ORLOVO GNEZDO«. Z razgledne ploščadi (1.834 m) je v jasnem vremenu je viden čudovit razgled na Salzburške in Bavarske Alpe ter okoliška jezera.

Vzeli si bomo malo daljši oddih za uživanje ob razgledu, fotografiranje in napolnili baterije za naslednjo destinacijo na našem izletu – Salzburg. Ogledali si bomo turistične znamenitosti Mozartovega mesta, se sprehodili po idiličnih ulicah in imeli še nekaj prostega časa za samostojne nakupe, sprehode ali tople/hladne osvežitve. Ob dogovorjenem času se bomo vsi zbrali pri avtobusu in se odpeljali nazaj po »turski avtocesti«, v Slovenijo. Na poti tudi postanek za večerjo. Prihod domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI