MILANO IN BOROMEJSKI OTOKI

- dvodnevno potovanje -

V severni Italiji, na enem izmed najlepših podalpskih jezer, obdanem s hribi, ki se zrcalijo na njegovi površini, so trije prelepi Boromejski otoki (Isola Bella, Isola Madre in Isola dei Pescatori). Omenjeni otoki skupaj s še dvema otokoma na zahodni strani jezera predstavljajo otočje v italijanskem delu Laga Maggiore med mestoma Verbania na severu in Stresa na jugu. Skupaj merijo le 20 hektarjev in so danes zaradi svoje slikovite podobe predvsem turistična zanimivost. Ime so dobili po družini, ki jih ima v lasti že od 14. stoletja.

1. dan: SLOVENIJA – MILANO – JEZERO MAGGIORE

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja do Fernetičev in naprej po avtocesti mimo Verone do Milana, glavnega mesta Lombardije, kjer so nekoč delovali škof Ambrozij, Karel Boromejski, dinastiji Visconti in Sforza, Leonard da Vinci, skladatelji Rossini, Verdi, Puccini in številne druge znane osebnosti.  Avtobus bomo zapustili v bližini Castella Sforzesco in se sprehodili po središču Milana mimo operne hiše Scala skozi Galerijo Emanuela Savojskega do znamenite katedrale, ki so jo začeli graditi leta 1386 po ukazu Viscontijev.

Po ogledih bomo imeli še nekaj časa za kavo ali sladke dobrote, potem pa bomo nadaljevali vožnjo proti jezeru Maggiore. Pri kraju Arona ob južni obali jezera se bomo ustavili pri mogočnem kipu Karla Boromejskega, potem pa nadaljevali vožnjo ob jezeru Maggiore. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: BOROMEJSKI OTOKI – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do pristanišča in se vkrcali na ladjico, ki nas bo peljala na Boromejske otoke, osrednjih znamenitosti jezera Maggiore. Obiskali bomo otoček Isola de Pescatori z očarljivo ribiško naselbino, največji otok Isola Madre, kjer si bomo ogledali palačo sredi bujnih vrtov ter seveda otok Isola Bella, na katerem se je leta 1500 naselila toskanska plemiška družina Boromejcev.

Po ogledu palače si bomo ogledali tudi Boromejske vrtove s fontanami, terasami in cvetjem, ki dišeče omamlja obiskovalce od marca do poznega septembra. Gre za »italijanski park«, ki pričara eksotiko s palmami, oljkami, pomarančevci, limonovci, vrtnicami, grmovnicami vseh vrst in predvsem razkošno cvetočih kamelij, azalej, rododendronov, hibiskusa ter eksotičnih dreves z vseh celin. Po vrnitvi z ladjico se bomo z vzpenjačo (doplačilo) zapeljali na goro  Mottarone in izstopili pri postaji vrta Alpinia ter uživali v lepem cvetju in enkratnem razgledu na jezero ter švicarske Alpe. Po vrnitvi k jezerski obali, se bomo vkrcali na avtobus in se odpeljali proti Sloveniji, kamor bomo polni lepih vtisov prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI