MALO DRUGAČNA MADŽARSKA

- tridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – SZOMBATHELY – GYOR – PANNONHALMA – ZIRC

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Odpeljali se bomo na Madžarsko do Szombathelya, ki so ga antični Rimljani imenovali Savaria, tam se bomo sprehodili do katedrale ter si ogledali baročno mestno jedro. Sledila bo krajša vožnja do Gyora, kjer si bomo ogledali lokalne znamenitosti mesta (katedrala, trg Szechenyi) in imeli še nekaj prostega časa za osvežitev. Nato se bomo podali do Pannonhalme, kjer si bomo ogledali samostan, ki je od leta 1996 tudi pod zaščito UNESCA. Sledila bo še vožnja do Zirca, namestitev v lokalnem hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: VESZPREM – SZEKESFEHERVAR – BUDIMPEŠTA

Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Veszprem, kjer bomo občudovali razgled z grajskega griča (Var) in katedralo Sv. Mihaela. Pot bomo nato nadaljevali do mesta Szekesfehervar, kjer si bomo ogledali staro mesto (mestna hiša, kapela sv. Anne, karmeličanski samostan). Vožnja do Budimpešte, ki jo bomo najprej spoznali s krožno avtobusno vožnjo, nato pa si bomo od bližje ogledali najpomembnejše mestne znamenitosti. Sledila bo vožnja do posestva bratov Lazar v Domonyvölgyu, kjer bomo občudovali spretnost madžarskih konjenikov. Po predstavi si bomo na posestvu privoščili tudi madžarsko pogostitev, sledi vožnja do hotela, namestitev in nočitev.

3. dan: BUDIMPEŠTA – PECS – SZIGETVAR – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpeljali do znamenite budimpeške tržnice, kjer bomo imeli nekaj časa za nakupe, nato se bomo odpravili na »Grajski hrib« in si ogledali Matjaževo cerkev, Ribiško trdnjav ter ostale zanimive turistične točke. Zapustili bomo madžarsko prestolnico in se odpeljali do mesteca Pecs pod “hribovitim” Mecsekom, se sprehodili po mestnemu jedru (mošeja Gazi Kasim paše, katedrala in sinagoga). Obiskali bomo še Szigetvar, ogled znane utrdbe, ki jo je pred premočnimi Turki junaško branil Nikola Šubić Zrinski. Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI