MAKEDONSKI RAZGLED

- štiridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA - OHRID

Odhod avtobusa v večernih urah z dogovorjenega mesta. Vožnja do mejnega prehoda Obrežje. Sledi vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda …

2. dan: OHRID

Nadaljevanje nočne vožnje skozi Beograd, Niš in Leskovac v Makedonijo. Popoldanski prihod v Ohrid. Namestitev v hotelu 3*. Nekaj prostega časa za sprostitev. Ob dogovorjenem si bomo času z vodnikom ogledali mesto, ki je pod zaščito Unesca. Peš se bomo sprehodili skozi staro mesto jedro z značilno arhitekturo do cerkve sv. Zofije, rimskega amfiteatra, Samuelove trdnjave in se nato sprehodili še po ohridski »čaršiji«. Večerja in nočitev.

3. dan: OHRID – DEBAR – SKOPJE

Zajtrk. Po zajtrku se bomo z ladjico zapeljali do Sv. Nauma. Tu si bomo ogledali samostansko cerkev in občudovali prečudovit razgled na Ohridsko jezero. Po ogledu se bomo z ladjico vrnili nazaj v mesto in pot nadaljevali mimo Struge v dolino Črnega Drima. Tam bomo videli akumulacijsko jezero Globočica, za njim pa še Debarsko jezero. Pot nas bo peljala po dolini reke Radika, ki jo krasi bližnji pogled na Nacionalni park Mavrovo in nato skozi Tetovo do Skopja. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: SKOPJE - SLOVENIJA

Po zajtrku nekaj časa za oglede znamenitosti Skopja: ostanki stare trdnjave Kale, od koder je lep pogled na reko Vardar, ki se vije skozi mesto, Skopski bazar, Mustafa Pasha džamija … Nato pa se bomo morali posloviti od prijaznih Makedoncev in se počasi vračali proti Sloveniji. Z vmesnimi postanki bo predviden prihod domov v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

ZAPRI MENI