LOKALNO PO NOTRANJSKI IN OBISK
“MALIH SLOVENSKIH BENETK”

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne in nato v Pivko. Prvi postanek za ogled parka vojaške zgodovine, kjer bomo v spremstvu vodnika spoznali nacionalno in svetovno vojaško zgodovino. Med drugim si bomo ogledali eno izmed največjih tankovsko-artilerijskih zbirk v tem delu Evrope, prav tako pa tudi najatraktivnejši eksponat Parka – diverzantsko podmornico.

Zapustili bomo Pivko in se zapeljali na obisk družinske mlekarske kmetije Žgajnar. Sledi strokovni ogled kmetije in degustacija njihovih mlečnih in mesnih produktov.

Nadaljevanje poti proti Vipavski dolini. Ustavili se bomo v Vipavi, ki ji domačini pravijo “male slovenske Benetke”. Krajši ogled kraja, videli bomo cerkev svetega Štefana, staroegipčanski sarkofag, Lanthierijev dvorec ter enega izmed sedmih izvirov reke Vipave. Po želji skupine sledi obisk vipavskega čebelarja, oljarne ali sirarne (možna degustacija in nakup izdelkov). Naš enodnevni izlet pa bomo zaključili na eni izmed vipavskih turističnih kmetij, kjer bomo ob lokalnih kulinaričnih okusih okušali tudi njihova izbrana vina. Po pogostitvi sledi vožnja proti domu, kamor bomo prišli v poznih večernih urah.

Dodatna možna ponudba:

ogled vipavskega samostana in samostanske knjižnice, ogled Vipavske kleti in degustacija vin, obisk čebelarja in degustacija medu, obisk oljarne in degustacija, obisk sirarne in degustacija, ogled tovarne Fructal

ZAPRI MENI