KULTURNO IN KMEČKO DOŽIVETJE NA SAVINJSKEM

- enodnevni izlet -

Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja proti Savinjski do Vranskega, kjer si bomo najprej ogledali eno izmed največjih in najpestrejših zbirk motociklov na svetu v muzeju motociklov Grom.

Pot nas bo nato vodila do ekološke kmetije, ki se nahaja v bližini Šmartinskega jezera, kjer nas bodo pričakali z domačim narezkom in medico.

Ljubitelji piva boste prišli na svoj račun v Žalcu, kjer se bomo ustavili v mestnem parku in okusili raznovrstna piva v tamkajšnji fontani piva.

Po tem oddihu nas bo pot popeljala do Premogovniškega muzeja Slovenije v Velenju, ki je eden izmed najbolj sodobnih tehničnih muzejev v Evropi. Sledil bo voden ogled podzemnega dela, kjer se bomo spustili kar 160 metrov pod površje. Lokalni vodič nas ob številnih zanimivostih popeljal tudi s podzemno železnico, nakar bo sledila mala rudarska malica. Ogledali si bomo tudi multimedijsko predstavitev nastanka kolonij in življenja rudarjev.

Po napornem popoldnevu se bomo zapeljali v bližnjo kmečko turistično gostilno, kjer si bomo privoščili bogato kmečko pojedino ter se pozabavali do večernih ur. Utrujeni z vtisi se bomo zasluženo odpravili domov proti večernim uram.   

ZAPRI MENI