KOZJANSKO VESOLJE IN DOMAČA KMEČKA IDILA

- enodnevni izlet -

Odhod v jutranjih urah in vožnja do Celja, kjer si bomo ogledali »Stari Grad«. Romantičen, zapeljiv, mogočen, temačen, strašljiv, … Vse to je Stari grad Celje. Predstavlja obvezno destinacijo za vse obiskovalce Celja ne glede na to, od kod prihajate. Mogočni grad z obzidjem, ki že stoletja vlada na griču nad mestom, vas bo že od daleč pustil brez besed. Ko ga boste obiskali, vam bo v spominu ostal za vedno.

Nadaljevanje poti v Rogaško Slatino, kjer si bomo po turistični poti ogledali Steklarno Rogaško (ogled faz proizvodnje stekla, od priprave osnovnih surovin, pihanja do brušenja stekla in plemenitenja izdelkov). Ogled bomo zaključili v prodajalni izdelkov, kjer bomo lahko tudi s popustom kupili njihove izdelke.

Nato se bomo odpeljali do Jelenovega grebena v Olimju, kjer bomo obiskali največji planetarij v Sloveniji. Izvedeli bomo številne informacije o razvoju vesolja, kako je nastal veliki pok, kako so se razvili planeti ter zvezde in ostale skrivnosti galaksij. Po ogledu si boste lahko privoščili tople napitke ali pa ogledali domačijo, kjer se sprehajajo številni jeleni in druge živali.

Ker nas bo že preganjala lakota, se bomo odpeljali na Kozjansko do turistične in vinogradniške kmetije Velbana Gorca, kjer si bomo ob dobrodošlici domače lokalne »prosjače« privoščili obilno pozno kosilo. Tudi med degustacijo vin v vinski kleti nam ne bo dolgčas. Vse skozi pa nas bo spremljal zvok harmonike, kjer bomo v čudovitem razgledu na Kozjansko pokrajino pospremili dan v noč. Prihod domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI