FLOSARSKI ODDIH PO KOROŠKEM

- enodnevni izlet -

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja proti Koroški, z vmesnih postankom za toplo kavico. Prvi postanek nas bo čakal na stičišču treh dolin Koroške, kjer bomo obiskali prav posebno turistično kmetijo. Gospodar nas bo sprejel na dvorišču in nam predstavil bogato zgodovino kmetije, sledila bo slastna pokušina salame z divjačino, domačega kruha, nazdravili bomo z kozarčkom domačega jabolčnika. Ogledali si bomo tudi spominsko sobo, po važi želji pa se bomo zapeljali s prav posebnim turističnim vlakcem skozi oboro gojene divjadi in uživali v pestrosti več kot 100 različnih živalskih vrst. Možen je tudi nakup suhomesnih izdelkov.

Naša pot se bo nadaljevala do obiska splavarskega muzeja, kjer si bomo ogledali muzejsko zbirko v neokrnjeni naravi tip ob nabrežju reke Drave. Kot v starih časih, ko še ni bilo cest za transport lesa po Dravski dolini, se bomo podali na splavarjenje “s ta pravim flosarjem ”. Čakal nas bo sprejem na splav z aperitivom, flosarsko malico, pogreli pa se bomo tudi z flosarsko kavico. Z veliko smeha in dobre volje bomo priča Flosarskemu krstu, saj bo napočil čas, da flosarji v svoj ceh sprejmejo novopečenega flosarja. Vseskozi bomo uživali v zvoku flosarskega muzikanta na frajtonarico. Vožnja traja približno 2 uri.

Zabava se bo nadaljevala na turistični kmetiji, kjer si bomo privoščili posebno koroško pogostitev in z lepimi vtisi podaljšali dan v noč. Vrnitev domov polnih spominov v večernih urah.

ZAPRI MENI