DUNAJ IN ZLATA PRAGA

- tridnevno potovanje -

Obisk dveh najlepših svetovnih prestolnic Dunaja in Prage. Privabljata ljubitelje s področja umetnosti, predvsem arhitekture, kateri je dal svoj pečat tudi Jože Plečnik. Ob raziskovanju dunajskih lepot, boste doživeli nepozabna doživetja. Privoščite si okusno Sacher torto, dunajski zrezek ali mlado vino. Praga, slavno mesto ob Vltavi je mesto “tisočerih zlatih zvonikov”. Jezik, kultura in arhitektura so bili tukaj povezani v srednjeevropskem obilju.

1. dan: SLOVENIJA – DUNAJ – TABOR

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja mimo Celja, Maribora in nato proti avstrijski prestolnici. Po prihodu na Dunaj krožni ogled mesta: Opera, Parlament, Hofburg, Mestna hiša, Štefanova cerkev, Borza. Sprehod po mestnem središču in prosti čas za obisk katere od znamenitih dunajskih kavarn. Priporočamo ogled Hiše glasbe, ki je res nekaj posebnega, kjer je na igriv in znanstven način predstavljena glasba ob spoznavanju različnih zanimivih zvokih iz okolja, ki nas obdaja – ustvarili boste lahko svojo glasbo, dirigirali orkestru,…Nadaljevanje poti s krajšimi postanki do mesteca Tabor. Po prihodu nastanitev, večerja in prenočevanje v hotelu 3*.

2. dan: TABOR – PRAGA

Po zajtrku sledi vožnja do Prage. Celodnevni ogled znamenitosti več kot tisoč let stare prestolnice Prage: Karlovega mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi Sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tu, pod »konjem« (Vaclavov spomenik) je kot izhodiščna točka priljubljeno zbirališče Pražanov. Namestitev v hotelu 3*. Večerja v značilni praški pivnici. Prenočevanje.

3. dan: PRAGA – SLOVENIJA

Zajtrk in ogled grajskega kompleksa Hradčanov (po Guinessovi knjigi rekordov največji grad na svetu) s kraljevo palačo, katedralo Sv. Vida, s stolpom Daliborka ter znamenito Zlato ulico. Za doplačilo sledi križarjenje z ladjico pod mostovi Vltave. Ob dogovorjem času z vodnikom vožnja nazaj proti Avstriji in Sloveniji. Na poti krajši vmesni postanki, prihod domov v nočnih urah.

ZAPRI MENI