DOLENJSKO POTEPANJE

- enodnevni izlet -

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah z vmesnim postankom za topli napitek. Naša prva postojanka bo naravna znamenitost izvira reke Krke v Krški jami. Pod vodstvom turističnega vodiča bomo prehodili krožno pot okoli izvira reke Krke, ki nas bo vodila med številnimi ohranjenimi kozolci, tradicionalno kmečko arhitekturo in fotogenično naravo samo.

Pot bomo nadaljevali do gradu Žužemberk v Suhi krajini, kjer nas bo čakal privlačen in zanimiv sprejem z vsem potrebnim srednjeveškim vzdušjem. Po ogledu gradu si bomo v lokalni kmečki gostilni okrepili z malico in se za krajši trenutek odpočili ob pogledu na bližnje žužemberške slapove, ki z zelenimi travniki krasijo pravkar ogledani grad Žužemberk.

Sledila bo vožnja do Soteske, kjer si bomo ogledali deponirano zbirko vozil v Tehniškem muzeju Slovenije, ki ponuja privlačno zbirko motornih koles, odprtih kočij, sani, avtomobilov in drugih prevoznih sredstev.

Za sladkosnede bo poskrbljeno v naši naslednji lokaciji – destilarni in čokoladnici Berryshka, kjer si bomo v butični prodajalni lahko kupili izdelke za nas ali naše domače.

Po zelo napornem dnevu nas bo čakala še zadnja atrakcija dneva, splavarjenje po reki Krki ob okljuku mestnega jedra Novega mesta. Ob zabavnem programu, kulinarično ponudbo na splavu in kozarčkom vina bomo pospremili odličen dan v romantično noč. Vrnitev domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI