DIVJA TOLMINSKA

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane in Logatca vse do Idrije. V mestu, ki je znano po čipkah in rudniku živega srebra si bomo ogledali staro mestno jedro in se na gradu Gewerkenegg seznanili z zgodovino rudnika in kraja samega.

V Dolenjih Novakih stoji izreden spomenik 2. svetovne vojne bolnica Franja, ki je simbol partizanskega gibanja in odlično organizirane takratne zdravstvene dejavnosti. Sledi voden ogled.

Pot bomo ob Idrijci nadaljevali do Mosta na Soči, kjer nas bo pričakala ladja Lucija s katero bomo odpluli na panoramsko vožnjo po smaragdni reki Soči. Ladja je zgrajena po vzoru ladij, ki so nekoč plule po Mississipiju. Kapitan nam bo povedal marsikatero »žaltavo«, poiskal zaljubljen par ter ga poročil po starih morskih običajih. Možnost malice na ladji.

Ob Soči navzgor si bomo v bližini Tolmina ogledali tolminska korita, ki veljajo za najlepši del Triglavskega narodnega parka. Reki Tolminka in Zadlaščica ustvarjata z močnim vodnim tokom neverjetna korita. Videli bomo še Dantejevo jamo ter Hudičev most. Nekaj prostega časa za kavico v Tolminu.

Na poti domov nas čaka še pogostitev na kmečki kmetiji ter zabava do večernih ur, nakar polnih vtisov lepega dneva sledi povratek domov.

ZAPRI MENI