ČUDOVITA AVSTRIJSKA JEZERA

- enodnevni izlet -

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja proti Avstriji do področje Salzkammergut, ki se nahaja vzhodno od Salzburga. Slovi po tem, da celotno območje oblikujeta voda in gore, prav tako je znano po bogatih nahajališčih soli. Izmed številnih kristalnih jezer se bomo najprej peljali mimo slikovitega jezera Mondsee, ki se kiti z lepo baročno cerkvijo, ki je po svetu zaslovela s filmom ‘Moje pesmi, moje sanje’. V nadaljevanju se bomo peljali mimo jezera Atersee, naš prvi pravi postanek pa bomo naredili ob jezeru Traunsee. Že Rimljani so cenili njegovo lepoto, zato so ga imenovali “lacus felix”, jezero veselja. Najprej se bomo ustavili v Toskanskem Parku. V bližini se nahaja grad Orth, ki je postavljen na otočku in je s celino povezan s čudovitim lesenim mostom. Z gradu se bo razprostrl pogled na mesto Gmunden, kar bo podlaga za čudovito ozadje naših fotografij. Mestece bo tudi izhodišče za začetek ladijske vožnje po jezeru. Med plovbo po Travniškem jezeru se nam bo razprostrl pogled na grad in Gmunden, obenem bomo lahko opazili naravni prehod iz nižinskega gričevnatega sveta v gorsko alpskega.

Ladijsko vožnjo bomo končali v vasici Trauenkirchen in se odpeljali v zdraviliško mesto Bad Ischl, ki slovi po tem, da srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Mestece je tudi kraj, kjer sta se na rojstno dnevni zabavi prvič srečala poznejši cesar Franc Jožef in njegova bodoča žena Sissi. Še vedno je mesto eno najbolj priljubljenih zdraviliških krajev na svetu. Izredno lepo restavrirane stare stavbe nas bodo za nekaj časa prestavile v preteklost. Urejenost središča, številne trgovine in tudi kultura samih obiskovalcev nam bodo potrdili, da je mesto ohranilo svojo mondenost skozi zgodovino.

Po ogledu mesteca se bomo skozi Bad Goisern (mesto je dalo ime planinskemu čevlju ‘gojzarju’) zapeljali še do jezera Hallstätter See in si ogledali pod pečino stisnjeno rudarsko mestece Hallstatt, ki se ponaša s slikovito arhitekturo ter hkrati z izredno podrobnim izkoristkom prostora. Po ogledu bo sledila povratna vožnja proti domu, pozna večerja in prihod domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI