CINQUE TERRE

- dvodnevno potovanje -

Narodni park Cinque Terre obsega priobalno in morsko območje s petimi vasicami, ugnezdenimi na strmih pobočjih južnega dela obale Ligurskega morja. Razgibana in drzna obala tega narodnega parka je najlepša v pokrajini Liguriji in najbrž v Italiji sploh ter je prava osvežitev za oči v primerjavi z ravno in dolgovezno italijansko obalo.

1. dan: SLOVENIJA - MANTOVA - PARMA

Odhod avtobusa ob 3.00 uri iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne, skozi Fernetiče in nato po italijanski avtocesti mimo Benetk do Mantove, mesta, ki je obdano s tremi jezerci s skoraj neokrnjeno srednjeveško popolnostjo. Za nekatere je Mantova najbolj romantično mesto na svetu. Ogledali si bomo palačo Gonzaga – nekoč eden največjih dvorov v Evropi, sprehodili se bomo mimo številnih srednjeveških palač, pokukali bomo v rotondo San Lorenzo, do bazilike S. Andrea, kjer je pokopan slavni slikar Mantegna.

Sledi nadaljevanje poti do Parme, ki sodi med najbogatejša mesta v Italiji. Ogledali si bomo mestne znamenitosti: palazzo Pilotta, gledališče, cerkev della Steccatta, Garibaldijev trg, stolnico,… Po končanih ogledih vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: PARMA – CINQUE TERRE - SLOVENIJA

Po zajtrku celodnevni izlet z ladjo/vlakom po Petih deželah. Najprej se bomo ustavili v biseru Ligurske  obale – Portoveneru. Na tem polotoku si bomo ogledali gotsko cerkvico iz 13. stoletja.

Nato pa bomo obiskali in občudovali prečudovite ribiške vasice, stisnjene ob strmo obalo: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Veranzza in Monterosso al Mare, ki jih skupno imenujejo Cinque Terre. Vasice so prav zaradi težke dostopnosti ohranile svojo nedotaknjenost, arhitekturno neobičajnost in posebni čar. Vrnitev v La Spezio in nadaljevanje vožnje z avtobusom proti domu z vmesnimi krajšimi postanki. Prihod domov je predviden v poznih nočnih urah

ZAPRI MENI