ČARI BUDIMPEŠTE

- dvodnevno potovanje -

Budimpešta je mesto z dvema obrazoma; Budim “skrbi” za razpoloženje, tukaj je grajska četrt s svojimi romantičnimi uličicami ter moderna Pešta, ki je središče kulturnega in gospodarskega življenja. Med njima teče Donava, ki ne ločuje, marveč povezuje oba dela mesta v celoto. Očarljivo in nepozabno mesto!

1. dan: SLOVENIJA – BUDIMPEŠTA

Odhod iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah, vožnja skozi Celje in dalje proti Madžarski. Pot nas bo vodila ob obali madžarskega morja – Blatnega jezera. Po prihodu v madžarsko glavno mesto Budimpešto, najprej sledi vzpon na Citadelo, zatem v centru mesta ogled centralne pokrite tržnice in sprehod po najbolj živahni ulici v mestu – Váci utci. Tu bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo in nakupe. Ogledali si bomo še Grajski hrib s Kraljevo palačo, Matjaževo cerkvijo, pri Ribiški trdnjavi pa se bomo spomnili časov, ko je sedem plemen pod vodstvom Arpada prišlo na ozemlje Madžarske. Nastanitev v hotelu. Večerja v Čardi, kjer se bomo ob ciganski glasbi in folklori srečali z madžarsko kulinariko. Nočitev.

2. dan: BUDIMPEŠTA – TIHANY – SLOVENIJA

Po zajtrku  krožna vožnja, kjer bomo videli mestne znamenitosti: Vzhodni kolodvor, Nép stadion, Trg herojev in ostale zanimive čare prestolnice. Po nekdanji sončni ulici se bomo mimo Opere zapeljali do Parlamenta in do Štefanove bazilike. V opoldanskih urah slovo od Budimpešte in vožnja do Blatnega jezera. S trajektom se bomo popeljali čez jezersko ožino, na zanimiv pol otoček Tihany in se sprehodili po turističnem centru. Nadaljevanje potovanja ob severni obali Blatnega jezera, preko vinorodnega badacsony – tomajskega področja. Pozno popoldan nadaljevanje potovanja preko Heviza, znanega termalnega zdravilišča proti Sloveniji. Prihod v poznih nočnih urah.

ZAPRI MENI