BISERI MORAVSKE IN ČEŠKO PIVO

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – LEDNICE – BRNO – OLOMOUC

Odhod v nočnih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Celja proti Avstriji in nadaljevanje poti po avtocesti do češke meje in nato do kraja Lednice, kjer si je družina Liechtenstein postavila sijajen dvorec, ki se spogleduje z angleško neogotsko arhitekturo. Notranjost obsežne stavbe krasi izjemna oprema, ki predstavlja enega vrhuncev rezbarstva v 19. stoletju.

Po ogledu nadaljevanje poti v moravsko metropolo Brno, ki leži ob sotočju dveh rek Svitave in Svratke. Sledi sprehod po mestu in ogled najpomembnejših znamenitosti; zelenjavno tržnico s Parnasovskim vodnjakom, kapucinsko cerkveno grobnico, Trg svobode,… Sprehodili pa se bomo tudi skozi zgodovinsko jedro z osrednjim trgom in neogotsko katedralo sv. Petra in Pavla do stare in nove mestne hiše, kjer bomo imeli prosto za okus tradicionalnih čeških jedi.

Po kosilu sledi obisk pivovarne Starobrno. Češko pivo po svoji odličnosti slovi po vsem svetu in Čehi so nanj upravičeno ponosni. Povratek na avtobus in vožnja v smeri Olomouca do Svetega hriba, od koder se odpira čudovit pogled na eno izmed najlepših mest v Češki republiki. Po razgledu sledi vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: OLOMOUC - TEPLICE NAD BEČVOU – PARTUTOVICE – SLOVENIJA

Po zajtrku sledi ogled zgodovinske prestolnice Moravske – mesto Olomouc. Videli bomo zgornji trg, ki ga krasijo renesančni rotovž, dve fontani in baročni steber sv. Trojice. Po ulicah, ki jih obdajajo baročne palače bomo prispeli do stolnice sv. Vaclava, ki jo zaznamuje 100 m visok zvonik. Današnja podoba cerkve je rezultat številnih predelav in dozidav, ki so trajale vse do 19. Stoletja.

Po ogledu sledi vožnja po Moravskem krasu, ki slovi predvsem po čeških podzemnih jamah in drugimi kraškimi pojavi. Ogledali si bomo jamo Zbrašov v Teplicah nad Bečvou. Nato se bomo odpeljali v naselje Partutovice, kjer si bomo ogledali tamkajšnji Mlin na veter. Po končanih ogledih in krajši osvežitvi sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI