BISERI DALMACIJE

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – DUBROVNIK – MAKARSKA

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta in nočna vožnja do mejnega prehoda Vinica. Po opravljenih mejnih formalnostih nadaljevanje poti vse do južne Dalmacije, do enega najlepših mest Sredozemlja – Dubrovnika. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili skozi bogato zgodovino mesta in si ogledali nekatere najpomembnejše znamenitosti: Onofrijev vodnjak, frančiškanski samostan z eno najstarejših lekarn v Evropi, Stradun, ozke mestne ulice, slikovito dubrovniško arhitekturo, Orlandov steber, cerkev sv. Blaža, zaščitnika mesta, stolp z uro, palačo Sponza, knežev dvor, katedralo.

Po ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za osvežitev ali izlet po vaših željah; Priporočamo (doplačilo): sprehod po mestnem obzidju ali izlet z ladjo na otok Lokrum (lokacija snemanja televizijske serije Game of Thrones), ki se ponaša z zelo lepimi terasastimi vrtovi eksotičnih rastlin in sprehajalnimi potmi, ali pa se odločite za vzpon na goro Srđ z vzpenjačo. Pozno popoldne se bomo z avtobusom odpeljali proti Makarski, namestitev v hotelu 3*, v dvoposteljnih sobah, večerja in nočitev

2. dan: MAKARSKA – OTOK BRAČ – IMOTSKI – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo z ladjico odpeljali na otok Brač. Sprehodili se bomo po otoku, si ogledali tamkajšnje znamenitosti in po želji tudi kamnoseško delavnico. Vrnili se bomo na ladjo, kjer nam bodo prijazni domačini organizirali ribji piknik. Po odlični pogostitvi se bomo vrnili na kopno, nakar bo sledila vožnja v Imotski, kjer si bomo ogledali rdeče in modro jezero, trdnjavo Topana in staro mestno jedro. Po ogledu prosto, nato pa povratek v Slovenijo.

ZAPRI MENI