BERNINA EXPRESS IN DOŽIVETJE ŠTIRIH DRŽAV

- tridnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – JEZERO ISEO – VAL CAMONICA – TIRANO

Odhod iz dogovorjenega mesta, nočna vožnja skozi mejni prehod Fernetiči v Italijo, mimo Benetk, Padove in Gardskega jezera do jezera Iseo. Z ladjico bomo odpluli do največjega otoka Monte Isola, ki ga krasijo čudoviti kostanjevi gozdovi in idilične vasice. Pot bomo nato nadaljevali v slikovito kamnito pokrajino Val Camonica, kjer bomo lahko občudovali prazgodovinske skalne slike, ki so tisočletja pričevale o staroveškem načinu življenja. Ta najdaljša dolina v centralnih Alpah je uvrščena tudi na Unescov seznam kulturne dediščine. Po ogledu se bomo odpeljali čez gorski prelaz Aprica do Tirana, tik ob italijansko švicarski meji. Sledi namestitev v hotelu, večerja in nočitev

2. dan: TIRANO – BERNINA EXPRESS – SAN MORITZ – CHUR – BODANSKO JEZERO – FELDKIRCH

Po zajtrku bomo vstopili na vlak Bernina express in se odpeljali po edinstveni železniški trasi skozi 55 tunelov in 196 mostov. Proga, ki je uvrščena na unescov seznam nas bo popeljala čez gorski prelaz Bernina, najvišja točka postaje bo na višini kar 2253 metrov, izstopili pa bomo v mondenem turističnem središču St. Moritz. Ta slikovita vožnja po najvišje ležeči evropski železnici nam bo ponudila nepozabno izkušnjo. Sledi sprehod po mestu, krajša osvežitev ter nato z avtobusom nadaljevanje poti mimo najstarejšega švicarskega mesta Chur do Bodanskega jezera.

Tukaj bomo z ladjico obiskali otok Mainau, ki ga imenujejo tudi otok rož. Na njen je zasajenih več kot 500 različnih drevesnih vrst, različni arboretumi, cvetlični vrtovi in neokrnjena narava pa nam bo ponudila prelep naravni oddih. Sledi namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

3. dan: VADUZ – INNSBRUCK – SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo odpravili do enega izmed najmanjših prestolnic in glavnega mesta v Liechtensteinu, mesta Vaduz. Sledi ogled mesta in največjo mestno znamenitost – gradu Vaduz, ki je tudi uradna rezidenca lihtenštajnskega kneza in knežje družine.

Nato bomo pomahali tej miniaturni kneževini v slovo in se odpravili do avstrijskega mesta Innsbruck. Sledi ogled mesta. V starem mestnem delu si bomo ogledali znano zlato streho, ki je obložena z 2657 pozlačenimi bakrenimi ploščicami, videli bomo mestni stolp, cesarsko cerkev, mestna vrata ter imeli še nekaj časa za samostojne nakupe. Sledi pozno kosilo, nato pa se bomo odpravili proti Beljaku in avstrijsko/slovenski meji, kjer bomo zaključili naše izjemno lepo potovanje in tako prispeli v topli dom v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI