BENETKE IN BENEČIJA

- dvodnevno potovanje -

1. dan: SLOVENIJA – BENETKE

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane in Postojne in dalje skozi Fernetiče, proti Benetkam do pristanišča Punto Sabbioni. Tu se bomo vkrcali na panoramsko ladjico in se prepustili valovom Beneške lagune. Pripluli bomo do Benetk. Peš se bomo odpravili proti središču mesta, do trga Sv. Marka, kjer stoji veličastna Markova bazilika in mogočen stolp z astronomsko uro, ki je simbol mesta. Sledil bo zunanji ogled najmogočnejše in najbolj reprezentativne stavbe, Doževe palače. Občudovali bomo 98,6 m visok zvonik “campanille” in se sprehodili mimo znamenitega mostu vzdihljajev. Imeli pa bomo tudi nekaj prostega časa za fotografiranje in nakupe.

Ob dogovorjenem času se bomo ponovno zbrali pri ladjici in odpluli na otoček Murano, znan po več stoletni obrti oblikovanja muranskega stekla. V steklarskih delavnicah nas bodo ponosno sprejeli, saj svojo tradicijo izredno cenijo. Predstavili nam bodo ustvarjanje umetnin iz pihanega ali vlečenega stekla. Čas bo tudi za ogled steklarskih izdelkov in nakup spominkov.

Nadaljevanje vožnje z ladjico in postanek še na otoku Burano, kjer se nam bo razprostrl pogled na prijetno poslikane ribiške in obrtniške hišice, polne čipkarskih delavnic. Po ogledu tradicionalnega načina šivanja čipk in po mini nakupih se bomo odpravili nazaj na Punto Sabbioni, od koder se bomo z avtobusom odpeljali do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

2. dan: PADOVA – BRESCIA – SLOVENIJA

Po zajtrku vožnja do Padove, ene od provinc dežele Benečije. Postanek na trgu Prato dele Valle in ogled znamenitosti: cerkev Antona Padovanskega, Donatellovega kipa posvečenega Gattamelati, univerze iz leta 1222, Zeliščnega trga in Gosposkega trga. Po ogledih bomo zapustili Padovo in se odpeljali naprej mimo Verone do mesteca Brescia.

Brescia je drugo največje mesto v regiji Lombardiji in tudi tretje največje italijansko industrijsko središče. Postanek za ogled znamenitosti mesta. Nekaj pa bo tudi prostega časa za okrepčilo. Nato se bomo ponovno zbrali in se vračali proti domu, mimo Verone, skozi Mestre in dalje proti Sloveniji, prihod domov v večernih urah.

Dodatna možna ponudba:

obisk mesta Ravenna

ZAPRI MENI