BENEŠKA SLOVENIJA

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Postojne do mejnega prehoda Fernetiči in naprej do Trsta. Prvi postanek bomo naredili pri pravljičnem gradu Miramare, ki si ga je dal postaviti nadvojvoda Maksimilijan Habsburški. Ogledali si bomo razkošno notranjosti gradu, zasebne prostore Maksimilijana in njegove žene ter ostalo zanimivo muzejsko zbirko. V okolici gradu Miramar, ki v španskem jeziku pomeni “pogled na morje”, se bomo sprehodili tudi po prekrasnem parku z botaničnim vrtom ter občudovali čudovit pogled na tržaški zaliv.

Pot nas bo vodila naprej mimo letoviškega mesteca Šešljan in naselja Devin, ki ga krasi mogočni grad, vse do mesta Gradež, imenovanega tudi “otok sonca in vrtnic”, ki sodi med najlepše kopališke kraje na Jadranu. Vkrcali se bomo na ladjo in se popeljali po Gradežki laguni do otočka Barbano. Na otoku stoji Marijina cerkev, kamor vsako leto romajo tudi zamejski Slovenci.

Na otoku bomo imeli tudi nekaj prostega časa za okrepčitev, nato pa bomo pot nadaljevali do bližnjega Ogleja, latinsko Aquileia, katero ime izhaja iz predrimskega imena reke Nadiže. V tamkajšnji ohranjeni baziliki si bomo ogledali stare talne mozaike, videli bomo tudi ostanke rimskega foruma, ki je pod zaščito Unesca. Po želji ogled kript in arheološkega muzeja. Nato vožnja proti Sloveniji z možnim postankom za pozno večerjo in prihod domov v poznih večernih urah.

Dodatna možna ponudba:

ogled mesta Palmanova

ZAPRI MENI