BAVARSKI GRADOVI

- dvodnevno potovanje -

Pridružite se nam na potepu po neokrnjeni deželi, ki jo krasijo čudoviti dvorci. Lepoto bavarske pokrajine je občudoval že Ludvik II. Bavarski in se vanjo dobesedno zaljubil. To je bil tudi vzrok, da si je te kotičke izbral kot svoje in tako poskrbel, da se bodo slehernemu obiskovalcu za vedno vtisnili v spomin. Namreč okrasil jih je z biseri – gradovi, ki so danes »meka« za turiste. Poleg dvorcev pa so tukaj še številne druge zanimivosti: Ettal, Wies, idilični Oberammerga ter nenazadnje tudi bavarske preste ter pivo!

1. dan: SLOVENIJA – KIMSKO JEZERO – ETTAL – LINDERHOF - OBBERAMMERGAU

Odhod avtobusa v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane in dalje skozi predor Karavanke, mimo Halleina in Salzburga do Kimskega jezera. Z ladjo  bomo odpluli na Herreninsel, kjer se z vso svojo veličastno podobo bohoti grad Königschloss,  kopija francoskega Versaillesa. Ogled gradu, zatem pa še nekaj prostega časa.

Popoldne vožnja v smeri Bad Tölza do Ettala, ki slovi po samostanu in cerkvi. Postanek in nekaj prostega časa. Naslednja točka ogleda bo grad Linderhof, kjer je osamljen kralj sanjaril ob zvokih Wagnerjeve glasbe. Sledi še vožnja v idilično bavarsko vasico Oberammergau, ki  slovi po hišnih poslikavah. Zvečer namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan: WIES - NEUSCHWANSTEIN – SLOVENIJA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do vasice Wies, kjer stoji ena najlepših rokokojskih cerkva v Nemčiji, ki je po letu 1738 postala priljubljeno romarsko središče. Od tu bomo nadaljevali do pravljičnega gradu Neuschwanstein. Takratni kralj si ga je dal postaviti na čudovito razgledno točko s prelepimi gorskimi motivi v ozadju. Ob posebnih arhitekturnih zanimivostih in domišljijski opremi nam bo zastajal dih. S pogledom na nasprotni breg pa nas bo očaral tudi grad Hohenschwangau. Po ogledu sledi povratek proti Sloveniji in prihod domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI