AVSTRIJSKI NARAVNI BISERI

- enodnevni izlet -

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta v jutranjih urah. Vožnja proti Celovcu, kjer si bomo ob Vrbskem jezeru najprej privoščili kavico in uživali ob prelepem jezerskem razgledu (možen ogled Minimundusa, Živalskega terarija plazilcev Happ).

Pot bomo nadaljevali do vrha Jedvovce (Pyramidenkogel), ki se razprostira visoko nad Vrbskih jezerom. Tam nas čaka sto metrov visok razgledni leseni stolp, ki ponuja čudovit pogled na sosednje gore, jezero ter okoliške doline. Povzpeli se bomo na stolp po 441-ih stopnicah ali pa z modernim dvigalom. Za tiste avanturiste, ki bi si želeli več je tudi poskrbljeno, saj je možnost spusta iz stolpa po toboganu. Sledilo bo kosilo v kmečki gostilni v okolici Vrbskega jezera.

Po kosilu sledi ogled (možnost predhodne izbire skupine/društva): 

… gradu Landskron (glavna atrakcija je park ptic ujed. Možen tudi ogled 40-minutne predstave ptic ujed v prostem letu znamenitega gradu, kjer se ptice pred vašimi očmi vrnejo k sokolarju, ki stoji tik pred nami)

… hriba opic Affenberg (glavna atrakcija je park več kot 160 japonskih makakijev, ki so poznane tudi kot snežne opice, ki so ena izmed ogroženih živalskih vrst. Voden enourni ogled parka, kjer se bomo sprehodili ob navihanih in energičnih opicah, ki komaj čakajo na igrivo pozornost)

… živalskega terarija plazilcev Happ (glavna atrakcija več kot 1000 plazilcev v živalskem vrtu, več kot 60 različnih vrst kač, številni akvariji in terariji)

… doline reke Malte – Maltatal (glavna atrakcija akumulacijsko jezero na reki Malti, veličasten pogled na 200 metrov visok in 626 metrov visok jez, slikovita gorska cesta, prelepa narava, slikovito srednjeveške mestece Gmünd

Po izjemno lepem dnevu možna večerja v eni izmed kmečkih gostiln in vrnitev domov v poznih večernih urah.

ZAPRI MENI